Srce dušeka

Mi iz Magniflex-a fokusirani smo na proizvodnju dušeka, jastuka i dodataka za spavanje, vrhunskog kvaliteta. Istražujemo, pronalazimo i koristimo najnaprednije i najnovije tehnologije koje zadovoljavaju najrazličitije potrebe naših korisnika, istovremeno nudeći vrhunsku podršku i nezamenljiv komfor.

Memoform Magnifoam

najbolja, patentirana memorijska pena

Memoform Magnifoam je ubedljivo najmekša memorijska pena među materijalima koji se koriste za proizvodnju naših dušeka i nudi neuporedivu udobnost tokom noći. Zahvaljujući momentalnoj reakciji ovog materijala na toplotu i pritisak, Memoform Magnifoam savršeno prati liniju tela dajući odličnu podršku celom telu, naročito leđima. Brzo se vraća u svoj prvobitan oblik i prilagođava se pokretima koje radimo noću, bez buđenja.

Na taj način daje podršku leđima, ne pritiska kičmu i ne sprečava cirkulaciju

Šta je Memorijska pena?
Izuzetan materijal koji se prilagođava obliku Vašeg tela

Naša tela su neverovatna kombinacija konkavne i konveksne regije sa jakim, ali specifičnim delovima kao što su vrat, ramena i leđa. Memorijska pena je dizajnirana da savršeno odgovara svakom delu tela, reagujući na težinu našeg tela i njegovoj prirodnoj toploti. Ona se prilagođava našem obliku tela i pokreta tokom sna, dajući nam osećaj olakšanja i udobnosti.

Komfor bez pritiska

Struktura otvorenih ćelija memorijske pene i njena velika gustina, omogućavaju da se savršeno prilagodi telu bez vršenja pritiska na kičmu ili da negativno utiče na limfni sistem i cirkulaciju krvi. Zato je memorijska pena idealna za dugotrajno ležanje u krevetu.

Koja je razlika između memorijske pene i drugih visoko elastičnih materijala?

Osnovna i veoma važna razlika je da uobičajenim poliuretanskim penama je potrebno više vremena nakon pritiska da bi ponovo dobili prvobitan oblik. To je zato što su veoma osetljive na toplotu i pritisak, ali nedostaje i fleksibilnost, tako da se može desiti stvaranje rupa i udubljenja na dušeku. Magniflex memorijska pena reaguje pre svega na fizički pritisak, nego na toplotu i zato se prilagođava telu sa visokom preciznošću i izuzetno brzo vraća svoj prvobitni oblik.

Beneficije od prilagođene podrške?

Previše tvr dušek ne dozvoljava telu da bude u prirodnom položaju i ne prati liniju siluete, lako može izazvati komresiju leđa, kičme, ramena i kukova.

Magniflex memorijska pena prilagođava se telu sa 85% preciznosti i popunjava prazan prostor između leđa i glav, kao i po celoj dužini uvijanja kičme.

Uskoro ćete zaboraviti vrele i letnje noći…

Naše istraživanje je utvrdilo da dušek koji je previše mek može da stvori prekomernu toplotu. Magniflex memorijska pena je napravljena jedinstvenom formulom otvorenih ćelija, omogućava protok vazduha i ima termoregulacione osobine, apsorbuje višak toplote, a zatim ga oslobađa ako je to potrebno, stvarajući idealnu mikroklimu tokom noći.

Airform tehnologija
Distribuira telesnu težinu po zonama i omogućava protok vazduha.

Svaki deo tela vrši drugačiji pritisak na dušek, posebno delovi kao što su glava, grudni koš i noge. Bez fleksibilne podrške kičme ne dobija se prirodan položaj, čime se povećava rizik od distorzije.

Posebna airform struktura poboljšava protok vazduha i istovremeno čini Magniflex memorijsku penu jedinstvenom na tržištu. Ona takođe stvara važnu zonsku podršku, dajući podršku delovima tela u skladu sa njihovim različitim potrebama.

3 zonska struktura obezbeđuje najvažniju podršku glave, trupa i nogu.

MAGNIGEL pena

Inovativna i patentirana magnigel pena

Omogućava osećaj lebdenja na oblacima dajući besprekoran komfor. Jedinstvena struktura koja širi toplotu i brzo se hladi, omogućava konstantnu mikroklimu između tela i dušeka, koja obezbeđuje osećaj svežine.

Nova magnigel pena

Treća generacija svežine i udobnosti

MAGNIGEL pena je revolucionarni materijal koji je jedinstven po svojim svojstvima.

Neverovatno mek, udoban i ima izuzetnu sposobnost da propušta vazduh duboko u dušeku.

Kako se razlikuje od ostalih materijala?

MAGNIGEL pena je izuzetno svež i hladan materijal, sa naučno dokazanim kapacitetom da disperzuje toplotu. Ima veoma visoku disperzivnu sposobnost, koja ga čini mekim i neverovatno udobnim. Sastav gel pene takođe olakšava protok vazduha u strukturu dušeka i jastuka, doprinosi dodatnu ventilaciju i održava nivo temperature tokom noći.

Kakve prednosti nude dušeci i jastuci napravljeni od magnigel pene?

Neuporediv osećaj čistoće i suvoće kože da bi uživali u stabilnoj temperaturi tokom noći. MAGNIGEL je ekološki otporan na deformitete i dugotrajan je.

To pomaže da se opustite, omogućavajući idealnu podršku vašem telu.

MAGNIFOAM pena

Naša tradicionalna ortopedska pena daje čvrstu podršku bez preterane tvrdoće i pritiska u gornjem delu tela. Srešćete MAGNIFOAM penu u dve verzije: čvrsta i kompresivna ELIOFORM pena, kao meka i gipka ELIOSOFT pena.

Elioform pena

ELIOFORM pena se sastoji od dve vrste sunđerastog materijala, od kojih jedan daje čvrstinu, a drugi stabilnost.

Struktura je izrađena od mikro vazdušnih ćelija, koje omogućavaju dušeku da diše, čine ga zdravim i higijenskim za spavanje.

Eliosoft pena

ELIOSOFT pena je materijal sastavljen od mikro ćelija, međusobno povezanih kapilarima sa velikom gustinom, što daje materijalu čvrstinu, stabilnost i nežnost. Struktura čini ovaj materiojal mekšim u odnosu na ELIOFORM penu, pritom zadržavajući iste osobine kao i ELIOFORM.

MALLOW (slez) pena

Jezgro izgrađeno od hidro pene u kombinaciji sa ekstraktima sleza obezbeđuje meku, udobnu podršku. Slez ima anti-upalna svojstva, umirujuće i blagotvorno dejstvo, što čini ovaj materijal izvorom blagostanja za nervni sistem.

GEOLATEX

Materijal stvoren evolucijom i napretkom u izradi klasičnog latexa, koji u kombinaciji sa penom na bazi vode omogućava veliki protok vazduha i dug vek trajanja. Geolatex takođe ima odlične ergonomske osobine.

LATEX

Latex je materijal koji se proizvodi od kore određenih tropskih biljaka koji se zatim obrađuju uz pomoć vazduha, stvarajući elastičan materijal. Strukturu ovog materijala čine miloni otvorenih ćelija, povezani mikro kanalima. Ima odlična ergonomska i elastična svojstva.

MEMOFORM HD

Ovo je inovativna, visoko-elastična pena sa visokom gustinom koja je izuzetno čvrsta. Ova karakteristika omogućava da pena ima veći kapacitet da se prilagodi konturama tela, prateći siluetu svakog pojedinca, savršeno. Memoform HD daje odličan komfor i još bolju podršku leđima. Njena čvrstina i dug vek trajanja čine ovaj materijal idealnim za najsofisticiranije i tehnološki napredne proizvode.

MAGNIFOAM BREEZE

Magnifoam breeze je poliuretanska pena koja ima sposobnost za protok vazduha, izuzetno tvrda i otporna na lomljenje. Dostupna u ELIOSOFT verziji, pružajući meku i nežnu podršku, i u ELIOFORM verziji pružajući čvrstu podršku. Materijal je obogaćen ekstraktom eukaliptusa, koji poboljšava osećaj prijatnosti i održava hladnu temperaturu tela.

ЕCOGREEN

Ecogreen je tehno-prirodan, fleksibilan I ortopedski materijal koji pomaže da se obezbedi pravilan položaj ramena, leđa i ekstremiteta. Njegova struktura ćelija na bazi vode i esencijalnih ulja, stimuliše protok vazduha, a dušek ostaje hladan i suv.

GEOMEMORY

Geomemory je anatomski materijal obogaćen aloe verom ili ekstraktom soje, koji se prirodno prilagođava konturama tela i daje nezavisnu podršku glavi, ramenima, grudima, rukama, karlici i nogama.

SUPER SOFT FIBRE

Osećaj mekoće koji nam daju super mekana vlakna, omogućavaju protok vazduha i pružaju podršku celom telu. Ovaj materijal ima poseban sastav koji nam daje osećaj blagostanja i poboljšava osećaj udobnosti tokom spavanja.

МEMOSOFT

Memosoft je udoban, anatomski materijal koji “obuhvata“ telo, pružajući osećaj ekstremne mekoće i neverovatan komfor. Njegovi kvaliteti se dodatno poboljšavaju kada se kombinuje sa penama napravljenih od Memoform-a, Elioform-a ili Eliosoft-a, omogućavajući još nežniju podršku.

Vuna kamile

Vlasi kamile su idealne za punjenje zimskih dušeka, jer imaju strukturu koja zadržava toplotu. Njene hidroskopske mogućnosti omogućavaju joj da apsorbuju vlagu koju telo oslobađa i pomaže joj da ispari, zadržavajući mikro klimu konstantno suvu i prijatnu.

Kašmir

Kašmir je vrlo mekana životinjska dlaka, koja odbacuje prljavštinu, posebno prašinu. Njegova neverovatna sposobnost da zatvori vazduh omogućava visok stepen toplotne izolacije koja obezbeđuje konstantnu toplinu u zimskom periodu.

Merino vuna

Merino vuna se dobija od najbolje vrste ovaca i jedna je od najboljih životinjskih vlasi. Izuzetno dobra i meka na dodir, ima termo-regulatorne mogućnosti i odličan protok vazduha koji omogućava koži da lakše diše.

Konjske vlasi

Konjske vlasi koristile su se još u antičko doba za punjenje kreveta i dušeka zbog neverovatne otpornosti. Konjske vlasi ne gube svoju prirodnu elastičnost i brzo vraćaju svoj prvobitni oblik, pružajući isti nivo komfora tokom vremena. Zahvaljujući svojim hidroskopskim osobinama , vlasi upijaju vlagu i obezbeđuju telu da ostane hladno i suvo.

Lan

Lan je najpogodniji za popunjavanje letnje strane dušeka, jer pruža osećaj svežine u dodiru sa kožom tela. Osim toga zahvaljujući molekularnoj strukturi, lan uspeva da apsorbuje vlagu koju telo oslobađa tokom sna, omogućavajući da kasnije ispari.

Pamuk

Pamuk je mek materijal, ali njegovo vlakno je izdržljivo i teško se oštećuje. Njegova najistaknutija funkcija je protok vazduha, koji ostaje svež i u kontaktu sa kožom. Njegova struktura koja apsorbuje veliki deo vlage pomaže da se koža održi suvom.

Svila

Svila je svakako najbolje i najjače prirodno vlakno, sa velikom mehaničkom silom i elastičnošću, a pored toga ostaje meka i prijatna na dodir. Jedan od najpoželjnijih materijala na svetu. Svila je odličan izolator, omogućava toplotu zimi i hladnoću leti.

Guščije perje

Zbog svojih hemijskih i fizičkih osobina, guščije perje može da reguliše mikroklimu tela. Perje zadržava veliku količinu vazduha i održava konstantnu telesnu temperaturu prema uslovima spoljašnje sredine, ostavljajući kožu da slobodno diše.

Punjenje guščijim perjem

Poštuje mikroklimu tela, održava konstantnu temperaturu tela i ostavlja kožu da slobodno diše. Zbog strukture punjenja, koja je manja i mekša od perja, punjenje pruža lakoću i volumen, dajući izuzetno prijatan osećaj.

Vlasi bika

Lakoća, volumen i elastičnost su najvažnije karakteristike bikovih vlasi. Način na koji su vlasi raspodeljene u jastucima i naddušecima, daju nam neverovatno čvst, anti-alergijski proizvod. Njegove posebne osobine pružaju neverovatno mek osećaj, kao da ležite na perju.

Opšte karakteristike naših materijala

Odgovarajuća podrška za različite potrebe.

Nudimo različite mogućnosti koje mogu da zadovolje različite potrebe.

Bez deformiteta

Korišćenjem visoko kvalitetnih materijala, dobijaju se proizvodi koji traju dugo bez deformiteta.

Visok protok vazduha

Materijali i tehnologija koje se koriste omogućavaju protok vazduha kroz dušek i održavaju higijenu na duge staze.

OEKO TEX garancija

Sertifikat garantuje upotrebu netoksičnih supstanci ili bilo kakve materije koje su štetne za ljude i životnu sredinu u izradi proizvoda.

Značaj navlake

MAGNIFLEX konstantno radi na usavršavanju tehnologije koja poboljšava kvalitet sna. Navlaka svakog dušeka je prva stvar sa kojim naše telo i koža dolaze u direktan kontakt.

Zato MAGNIFLEX proizvodi tkanine koje su savršen spoj prirode i tehnologije. Materijali koji imaju visok stepen propustljivosti vazduha, pružaju osećaj svežine i neverovatno su meki i nežni na dodir. Sintetički proizvedeni materijali su vodootporni, anti-bakterijski i anti-alergijski.

S druge strane prirodna navlaka predstavlja prirodan izvor zdravlja, higijensko okruženje i ne izazivaju iritaciju kože.

Svi ovi kvaliteti su dokazani i sertifikovani najisokite sertifikacionih tela u svetu

Outlast tkanina

Outlast tkanina je prvobitno dizajnirana za skafandere koje nose astronauti. Strukturu ove tkanine čine milioni malih sfera napravljenih od posebnog voska koji se topi na 36 stepeni. Proces topljenja počinje zbog povećane telesne temperature, tako što apsorbuje višak toplote i akumulira je. Kada je telesna temperatura stabilna i “ispod temperature topljenja“, sfere počinju da oslobađaju akumuliranu energiju u obliku toplote.

Coolmax tkanina

Coolmax tkanina visokih performansi, koja je izrađena visokom tehnologijom-lider u kontroli znojenja tokom noći. Zbog svojih osobina, ova tkanina obezbeđuje odličnu kontrolu telesne temperature i vlažnost kože tokom sna. Coolmax tkanina osuši se brže nego bilo koja druga vrsta tkanine i ostaje suva i sveža.

Viscose (viskozna) tkanina

Viscose (viskoza) je tkanina napravljena od celuloze i prema načinu obrade može da zameni nekoliko vrsta prirodnih materijala. Otporna je na moljce, ne izaziva znojenje i omogućava protok vazduha. Meka, izdržljiva i lako se pere na niskoj temperaturi ili u hladnoj vodi.

3D tkanina

3D tkanina ima strukturu mikromreže sa odličnim kapacitetom za otklanjanje vlage tokom noći. Ovaj materijal se suši četiri puta brže od pamučne tkanine, mek je i nežan. Specifična struktura čini ovu tkaninu izdržljivom, neutrališe neprijatne mirise i održava svežinu. Savršena za one koji se preterano znoje tokom noći.

Satenska viskoza

Navlaka od satenske viskoze kombinuje osobine viskoze, koja je meka i svilenkasta na dodir, sa kvalitetima satena koji je elegantan materijal sa sjajnim spoljašnjim izgledom. Zajedno imaju odličan kapacitet da uklone vlagu što olakšava protok vazduha na dušek.

Medicare tkanina

Posebno tretirana tkanina koja obezbeđuje 100% čistu higijensku površinu, otporna na prašinu, bakterije i grinje.

Wood (drvena) tkanina

Wood (drvena) tkanina je u potpunosti napravljena od celuloze, ekološka je i zdrava. Meka na dodir poput pliša i prepoznatljiva po tome što ima veliku moć da apsorbuje vlagu, ostavljajući navlaku suvom i prijatnom. Tkanina deluje kao termo-regulator i ima sposobnost da “diše“.

Bamboo bambus tkanina

Bambus u svom sastavu sadrži pektin, koji je zdrav za ljudsku kožu jer štiti od upala i daje svežinu. Bambusova tkanina nudi odličnu ventilaciju i upija vlagu. Kao i biljka, tako i bambusova tkanina ima odličnu trajnost i zadržava svoj originalan oblik, čak i posle mnogo pranja.

Srebrna vlakna

Čisto srebro je materijal sa mnogim korisnim svojstvima i njegova upotreba u proizvodnji materijala obezbeđuje posebna anti bakterijska i termo regulaciona svojstva, kao i odličan protok vazduha.

Organski pamuk

Navlaka dušeka je napravljena od organskog pamuka, svež materijal prijatan na dodir koji garantuje maksimalan protok vazduha. Ovi 100% organski materijali imaju sertifikat GOTS, čime se garantuje da su ovi materijali proizvedeni na način koji nije štetan za ljude i okolinu.

100% pamuk

Pamuk je biljni materijal poznat po svojim hidroskopskim i anti statičkim osobinama, kao i po protoku vazduha. Materijal ima visoki stepen apsorpcije. Mek na dodir i udoban, omogućava koži da diše i pruža osvežavajući san tokom noći.

Karakteristike materijala od prirodnih vlakana

Korisni i higijenski

Sposobnost da dišu omogućavajući protok vazduha

Hipoalergijski

Ekološki

OEKO TEX sertifikat

Tehnologija za zdrav san

Puna anatomska i ortopedska i ergonomska podrška za dobrobit celog tela

Zašto su Magniflex dušeci najbolji izbor za bol u leđima?

Krevet i dušek nisu samo mesto za provesti noć, nego mesto gde vaše telo mora da se odmara, regeneriše i pripremi se za nove izazove.

Odavno je razbijen mit da dušek treba da bude mek ili tvrd da bi bio kvalitetan.

Istraživanja pokazuju da idealan dušek mora da sledi prirodnu liniju tela, koja se značajno razlikuje od jedne do druge individue.

Naše telo treba da ima potpunu potporu površine na kojoj leži, kako bi se težina i napetost jednako raspodelili.

To omogućava:
a) Da je kičmeni stub u pravilnom prirodnom položaju, dok zglobovi ostaju opušteni (ortopedska podrška).
б) Potpuno opuštena muskulatura i pravilna cirkulacija bez pritiska na krvne sudove (anatomska podrška).
в) Optimalna psihološka i emocionalna udobnost (psiho-fiziologija/ergonomija).

Ove karakteristike su kombinovane u vrhunskoj tehnologiji izrade svih Magniflex dušeka.

... Jer zdravlje je neprocenjivo!

Večna dilema: TVRD ili MEK DUŠEK

Prilikom izbora najboljeg dušeka za bol u leđima većina ljudi izjednačava čvrstinu i podršku dušeka i veruju da je mekoća udobnost. Međutim, najbolji način za procenu dušeka je da se ispita način na koji dušek podržava kičmeni stub. Maksimalna udobnost i zdravlje može se postići samo ako vaši mišići u potpunosti mogu da se opuste i ako je kičmeni stub pravilno podržan.

TVRD DUŠEK

Studije pokazuju da ako je dušek čvrst, onda se vaše telo prilagođava i savija prema tvrdoj podlozi. Sa Magniflex dušecima je suprotno - oni se prilagođavaju karakteristikama vašeg tela.

MEK DUŠEK

Kada je dušek previše mekan, bez odgovarajuće ortopedske podrške, vaše telo tone i nalazi se u nepravilnom položaju, zbog čega su bolovi i savijena kičma neminovnost.

Magniflex dušeci

Prilagođeni konturama vašeg tela, podržavaju kičmeni stub ravnomerno celom dužinom kako bi se kičma odmorila i pružaju najprirodniji, najzdraviji mogući položaj.

Ne možemo eliminisati svu bol u vratu, ali ako znamo fiziološke uzroke bola u vratu, možemo preduzeti korake koji će eliminisati ili bar ublažiti bol. Bol u vratu je uobičajen problem koji se javlja kod odraslih i može biti uzrokovan različitim faktorima. Ova vrsta bolova u leđima može biti označenaa kao cervikalni bol - što je odgovarajući termin za vratni deo kičme.

Ne dozvolite da vas bol u vratu sprečava da obavljate svakodnevne aktivnosti ili da uživate u aktivnostima koje volite. Saznajte šta uzrokuje bol u vratu i preduzmite odgovarajuće korake.

Šta izaziva bol u vratu?

Povrede

Bol u vratu može biti uzrokovan napetošću mišića, preteranom upotrebom ili diskus hernijom. Iako su nasilni trzaji čest uzrok bola u vratu, čak i navike poput položaja vilice i škripanja zubima može da izazove zamor.

Bolesti

Reumatoidni artritis, degenerativna bolest diska i drugi uzroci mogu da izazovu bol u vratu. Ozbiljnije bolesti poput kancera ili meningitisa takođe su povezani sa bolom u vratu, ali je vrlo verovatno da je vaš bol u vratu izazvan i nekim drugim indikatorima.

Životno okruženje

Ako se budite sa bolom u vratu, trebalo bi da razmislite o zameni prekomerno korišćenih jastuka. Jastuk mora da popuni prazninu ramena, vrata i glave i pruži podršku na način koji kičmi omogućava da se odmori u prirodnom i opuštenom položaju. Kao sledeći korak trebalo bi uzeti u obzir dušek na kome spavate i da li on podržava pravilan položaj kičmenog stuba tokom sna. Prečesto su ljudi u zabuni da čvrstina dušeka znači odgovarajuću podršku za telo. Dušek koji je previše čvrst pod ramenima može nepotrebno da pravi pritisak ili da isteže vrat. Slično tome, ukoliko ste ceo dan savijeni nad racunarom ili telefonom kucajući poruke, ukoliko ste visoki, ili ako ste povijeni u jednu stranu dok vozite, morate ozbiljno razmisliti o promeni tih navika.

Godine

Naši zglobovi se troše s godinama. Moguće je da je vaš bol uzrokovan prirodnim propadanjem zglobova u procesu starenja.

Bol u gornjem delu leđa može da spreči izvršenje vaših omiljenih aktivnosti. Nemojte dozvoliti da ovaj bol negativno utiče na vaš život. Identifikovanje uzroka ovog bola je veoma važno kako bi se produžio radni vek i poboljšao kvalitet života do maksimuma.

Ispod su navedeni neki od najčešćih uzroka bola u gornjem delu leđa i nekoliko mogućih pristupa otklanjanja tog bola.

Šta izaziva bol u gornjem delu leđa?

Zglobovi i problemi s diskovima

Bol u gornjem delu leđa može biti uzrokovan povredom ili oštećenjem kao što su diskus hernija, razne vrste preloma diska ili degenerativne bolesti diska. Pored toga, zglobovi koji povezuju rebra s kičmom mogu biti iziritirani trenjem ili trpeti pritisak. Vaš lekar vam može pomoći da utvrdite da li problemi sa diskovima ili zglobovima prouzrokuju bol u gornjem delu leđa.

Iritacija mišića

U gornjem delu leđa nalaze se velike mišićne grupe koje imaju ulogu povezivanja lopatica, grudnog koša, kičmenog stuba i rebara. Ovi mišići su često izvor bola, i oni se vrlo lako mogu povrediti ili biti iscrpljeni od različitih aktivnosti. Iako se telo možda ne izlaže intenzivnim vežbama, vaša leđa u predelu ramena mogu da trpe dosta pritiska, što će pre ili kasnije izazvati bol u gornjem delu leđa. Uzrok ovakve iritacije mišića može biti loše držanje - ako ste recimo često nagnuti nad radnim stolom, spavate na neadekvatnom krevetu ili koristite jastuk koji je previše tvrd ili previše mekan.

U grudnom košu leđa (gornji - srednji ili srednji deo leđa) bol može postojati iz različitih razloga. Obično, bol u središnjem delu leđa je uzrokovan ozbiljnim problemima sa kičmom. Međutim, ovaj bol može biti izazvan mnogobrojnim svakodnevnim aktivnostima.

Otkrijte neke od najčešćih uzroka, faktore rizika i tretmana za bol u sredini leđa.

Šta izaziva bol u središnjem delu leđa?

Povrede

Koliko god se trudimo da ih izbegnemo, povrede su poznate kao jedan od najčešćih uzroka bola u središnjem delu leđa. Povrede mogu uključiti diskus hernije, uganuća ili neke ozbiljnije prelome. Grudni koš kičme je izuzetnno jak i izdržljiv, jer mu je osnovna uloga da pruži podršku gornjeg dela tela i unutrašnjih organa. Ako osećate bol u ovom delu leđa, to je verovatno posledica neke fizičke povrede.

Stanja i bolesti

Bol u središnjem delu leđa takođe može biti izazvan raznim fizičkim stanjima u kojima se telo nalazi ili bolestima. Poznato je da osteoartritis ili degenerativne bolesti diska izuzetno doprinose nelagodnom osećaju u tom delu leđa. Osim toga, bol u ovom predelu može biti simptom bolesti žučne kese, pa čak i simptom potencijalnog srčanog udara (izrazitije kod osoba ženskog pola). Ako dođe do iznenadnog i dugotrajnog bola u leđima koji se periodično ponavlja na nekoliko minuta, treba odmah potražiti medicinsku pomoć.

Loše držanje

Da li provodite dane nagnuti nad radnim stolom za računarom dok su vam leđa povijena u neprirodan položaj? Ili spavate u nezgodnim pozicijama, sa čestim prevrtanjem u toku noći kako bi pronašli komforniji i udobniji položaj? Loše držanje tela u toku dana i neprirodan položaj tela tokom spavanja može izazvati bolove u središnjem delu leđa, koje je teško odstraniti ukoliko ne promenite svakodnevne loše navike.

Lumbalni deo kičme ili donji deo leđa je neverovatno dobra prirodna struktura koja povezuje kosti, zglobove, nerve, ligamente i mišiće koji funkcionišu zajedno da obezbede podršku, snagu i fleksibilnost. Međutim, ova kompleksna struktura je isto tako vrlo izložena povredama i mogućem bolu u donjim leđima.

Šta može da se dogodi sa lumbalnim delom kičme?

Donji deo leđa podržava težinu gornjeg dela tela i obezbeđuje mobilnost za svakodnevne pokrete kao što su savijanja i uvijanja. Mišići u donjem delu leđa su odgovorni za mogućnost rotiranja kukovima i za fleksibilnost u kretanju i hodanju. Nervi u donjem delu leđa imaju ulogu da obezbede osecaj snage i ohrabrenja mišićima karlice, nogama i stopalima.

Najizraženiji bol u donjem delu leđa javlja se kao rezultat oštećenja mišića, ligamenata, zglobova ili diskusa. Isto tako, telo na povrede reaguje upalnim procesom, što iziskuje potrebu za lečenjem. Iako upala ne zvuči kao nešto previše ozbiljno, bolovi prouzrokovani upalom mišića u donjem delu leđa mogu biti izuzetno jaki.

U ovom delu leđa preplitanje nerava koji dolaze do mišića i ligamenata je veliko, pa našem mozgu može biti teško da razazna šta je ono što zapravo izaziva bol. Na primer, degenerisani ili pokidan lumbalni disk može izazvati isti bol kao istegnutost nekog mišića - u oba slučaja osećamo jaku upalu i bolne grčeve u mišićima u istom predelu. Mišići ili ligamenti se mogu veoma brzo izlečiti, dok se oštećeni diskovi ne mogu povratiti. Trajanje bola može pomoći da se utvrdi uzrok povreda i samog bola.

Opseg simptoma bolova u donjem delu leđa

Bol u donjem delu leđa može da uključuje širok spektar simptoma. To može biti blag, manji tup bol ili izrazito jak, onesposobljavajući bol. Bol u donjem delu leđa može se javiti iznenada, ili pak polako, sa periodičnim javljanjem koji se vremenom povećava.

U zavisnosti od uzroka bola, simptomi se mogu osetiti na nekoliko načina. Na primer:

  • Bol je tup ili blag, naročito u donjem delu leđa
  • Bol odlikuje peckanje koje se kreće od donjeg dela leđa ka butinama, ponekad i do nogu i stopala; može uključivati blago golicanje ili ukočenost (išijas)
  • Grčenje mišića i stezanje u donjem delu leđa, karlice i kukova
  • Bol koji se pogoršava nakon dužeg sedenja ili stajanja
  • Teškoće prilikom uspravljanja, hodanja ili sedenja nakon aktivne šetnje

Vakuumsko pakovanje

MAGNIFLEX je 1986. godine napravio revolucionarni potez i svetsku ekspanziju tako što je patentirao revolucionarni izum - pakovanje dušeka pod vakuumom. Kao pioniri najinovativnijeg i praktičnog sistema za pakovanje dušeka, MAGNIFLEX je prvi proizvođač dušeka koji se može pohvaliti i garantovati kvalitet i higijenu dušeka tokom transporta, kao i poboljša vreme transporta.

90% manji obim dušeka

Tokom vakuumskog postupka, dušek je pod pritiskom od 1 tone, smanjujući njegovu redovnu dimenziju za 90%, čime se olakšava transport i prodavcu i kupcu.

Garantovana higijena

Dušek je urolan u rolnu i zapečaćen u posebnoj izolacionoj foliji kako bi se održao njegov originalni kvalitet, a to je garancija za 100% higijenu dušeka.

Nepromenjene karakteristike dušeka

Zbog visokog kvaliteta materijala koji se koriste za vakuumsku ambalažu MAGNIFLEX-a, dušeci zadržavaju svoje originalne osobine i nakon što se otvore.

Inovativno vraćanje forme

Samo nekoliko jednostavnih koraka i dušek brzo dobijaj svoj prvobitni oblik i zapreminu.

Prijatelj sa okolinom

Prilikom transporta vakuum pakovanja, potrebno je manje vozila nego uobičajeno, što dovodi do smanjene emisije ugljen-dioksida.

  • Postavite vakuumirani dušek na osnovu kreveta (potrebno je da osnova kreveta bude sa latoflex letvicama) i uklonite obloženu ambalažu bez upotrebe oštrih predmeta koji mogu oštetiti dušek.
  • Otvorite dušek (pratite slikovni prikaz)
  • Izlaganjem vazduhu, dušek dobijaja svoj prvobitan oblik (dobija punu formu u trajanju od 3 sata)