Objavljeno: 30.05.2020.

Da li je pametno kupiti najjeftiniji dušek?

U situaciji kada pred sobom imamo veliki izbor proizvoda široke potrošnje, a sa stalnim naporom da ne prekoračimo budžet, iskušenje da se kupe artikli koji se oglašavaju kao najjeftiniji na tržištu je konstantno.

Uvek tražimo bolju ponudu, akciju, rasprodaju ili tematski inspirisane popuste.

Pa ipak, kada treba uložiti u miran i kvalitetan san, iskušenje da pribegnete najjeftinijoj opciji nikako nije preporučljivo. Naime, vreme provedeno na dušeku treba da obezbedi kvalitetan san i odmor, pa kupovinu dušeka treba posmatrati kao investiciju – ulaganje u svoje i zdravlje svojih bližnjih, a to je ono što najjeftiniji proizvodi na tržištu ne ispunjavaju čak ni kratkoročno.

Šta dobijate kupovinom najjeftinijeg dušeka?

Početna ušteda pri kupivini jeftinog dušeka može zvučati primamljivo, a za brojne ljude koji su suočeni sa pritiskom da kupovinu obave u što kraćem roku, kupovina jeftinog dušeka se čini kao jedina opcija.

Iako smo svi ograničeni makar okvirnim budžetom prilikom kupovine dušeka, treba imati na umu da kupovina jeftinog dušeka ne znači samo da će on obavljati svoju funkciju kraće nego skuplji i kvalitetniji dušek.

Naprotiv, najčešće razočaranje kupaca koji se vode načelom minimalnog utroška novca je što kupljeni dušek namenjenu funkciju zapravo ni ne obavlja. Već nakon nekoliko noći spavanja javljaju se bolovi koji ranije nisu postojali ili su se postojeći zdravstveni problemi pogoršali, a ukupan „životni vek“ takvog dušeka višestruko je kraći od onoga što očekujete.

Za pojedine kupovine sigurno ima smisla odabrati jeftiniji proizvod uz računicu da ćete ga nakon kraćeg vremena zameniti novim i uštedeti „na kratke staze“, ali to nije slučaj sa kupovinom dušeka.

Šta gubite kupovinom najjeftinijeg dušeka?

Jeftiniji dušeci gotovo po pravilu podrazumevaju upotrebu neprirodnih materijala, dovodeći do alergijskih reakcija na koži, pojave noćnog znojenja i ulegnuća u samom dušeku. Takođe, jeftini dušeci primenjuju tehnologije koje ne odgovaraju potrebama modernog čoveka, pa ovi dušeci bez izuzetka nude sužene benefite u smislu prilagođavanja obliku tela, protoka vazduha i mogućnosti održavanja.

Svoju namenu najčešće pronalaze u objektima namenjenim za spavanje na nekoliko noći, poput motela i odmarališta, pa zato uglavnom postoje samo osnovne varijante jeftinih dušeka, bez velikog izbora tvrdoće, tj. mekoće, visine i bez pokrivanja dodatnih funkcija.

Ukoliko postoji zdravstveni problem koji potiče od spavanja na neodgovarajućem dušeku ili Vaše telo zahteva specifične namene (dušeci za sportiste, letnji i zimski dušek, ortopedski dušek…) gotovo je sigurno da će Vas najjeftiniji dušek ostaviti uskraćenim za svaku od tih namena.

Kako pronaći najbolje rešenje?

Da li treba kupiti najjeftiniji dušek ili treba izdvojiti više novca za kvalitetniji dušek?

Kada je u pitanju dušek, s obzirom da na njemu provodimo trećinu svog života, a imajući u vidu neosporni značaj čvrstog sna i pravilne podrške ključnim tačkama na telu, ni najskuplji dušek ne znači nužno pravi izbor za svakog od nas.

Najbolji dušek je sasvim individualna stvar, a dobar početak pri izboru dušeka svakako nije kriterijum cene, već odgovor na pitanje da li dušek koji razmišljate da kupite ispunjava Vaše najvažnije potrebe – dobar nivo tvrdoće, tj. mekoće, usklađenost sa potrebama partnera (kada govorimo o dušecima za bračni krevet) i pravilna podrška Vašoj kičmi, vratu i karličnom delu.

Stoga izbor dušeka ne bi trebalo ograničiti isključivo na cenu, već na istraživanje sopstvenih želja i potreba, ali i svih parametara koji su važni pri izboru dušeka: od kvaliteta materijala jezgra i navlake, dimenzija dušeka pa sve do pouzdanosti proizvođača i njegovog ulaganja u kvalitet i inovativnost proizvoda.

Ne zaboravite da svaki dušek koji je u Vašem užem izboru treba isprobati ležanjem na njemu makar dvadeset minuta i u to u položaju u kojem najčešće spavate.

Posetite Magniflex salon dušeka i pronađite dušek koji idealno ispunjava Vaše kriterijume i željeni odnos cene i kvaliteta.

Ako Vam se dopao članak, podelite ga na društvenim mrežama:
Ostale objave
  • 29.07.2020.

    Šta je ergonomski dušek?

    Ergonomija kao nauka koja izučava najbolji dizajn proizvoda kako bi se u potpunosti uklopili potrebama i zahtevima ljudskog tela, svoju široku primenu našla je i u proizvodnji dušeka.
    Pročitajte opširnije
  • 20.07.2020.

    Zašto je važno da dušek ima garanciju?

    Kupovina kvalitetnog dušeka je investicija u pravom smislu te reči i zato je važno da budete sigurni da će Vaš novi dušek obavljati funkciju dug vremenski period.
    Pročitajte opširnije
  • 09.07.2020.

    Kako da prepoznate kvalitetan dušek od žičanog jezgra?

    Iako mnogi danas veruju da su dušeci sa žičanim jezgrom prevaziđeni usled stalnih inovacija u domenu memorijske pene, zabluda je da tehnologija i materijali nisu napredovali i u domenu žičanih jezgara.
    Pročitajte opširnije
  • 30.06.2020.

    8 sigurnih znakova da je vreme za novi dušek

    Iako većina proizvoda za opštu upotrebu ima jasno naznačene rokove trajanja i životni vek, znaci koji Vam ukazuju da je vreme da zamenite dušek ne moraju uvek biti očigledni.
    Pročitajte opširnije
  • 23.06.2020.

    Od čega se prave dušeci?

    Bilo da spavate na dušeku od žičanog jezgra ili memorijske pene, važno je da znate od kojih sirovina u smislu kvaliteta, porekla i izdržljivosti je napravljen Vaš dušek, kako biste ga ne samo pravilno održavali, već i koristili što duži vremenski period.
    Pročitajte opširnije
  • 10.06.2020.

    Ko treba da spava na antialergijskom dušeku?

    Sezonske alergije najčešće se javljaju i pogoršavaju u proleće, podstaknute polenom, ali u vazduhu u zatvorenim prostorijama tokom cele godine prisutni su i brojni drugi alergeni koji izazivaju širok raspon simptoma.
    Pročitajte opširnije