Objavljeno: 18.05.2020.

Kako da prepoznam kvalitetan dušek?

Kvalitet je prva stvar na koju pomislimo kada smo u potrazi za novim dušekom, u nadi da će nam doneti mirno prospavane noći tokom dugog vremenskog perioda. Pa ipak, u širokom obimu ponude i velikom rasponu cena, često ostanemo zapitani kako da prepoznamo kvalitet dušeka i uverimo se da će se pokazati kao dobra investicija.

Cena može biti dobar pokazatelj kvaliteta, ali sigurno nije jedini, pa se pri kupovini dušeka uvek treba voditi logikom da kupite najkvalitetniji, a ne najskuplji dušek koji možete da priuštite. Evo koje kriterijume treba uzeti u obzir kada ste u potrazi za kvalitetnim dušekom.

Materijali od kojih je dušek napravljen

Ako ste ozbiljni u nameri da kupite najkvalitetniji dušek kojim želite da bude zadovoljni duže vreme, onda morate sami sprovesti malo istraživanje o kvalitetnim i manje kvalitetnim materijalima koji su osnova svakog dušeka i detaljno se raspitati u prodajnom salonu.

Informacije o nivou kvaliteta materijala daće Vam bolji uvid u trajnost i mogućnost dušeka da zadovolji individualne potrebe udobnosti, jer su kvalitetniji materijali manje skloni deformitetima do kojih dolazi tokom upotrebe.

Kvalitet sirovina koje se koriste u izradi dušeka direktno utiče i na njegovu cenu, s obzirom da savremeni proizvođači dušeka ulažu znatnu količinu vremena i resursa u ispitivanje svojih proizvoda i njihovo unapređenje.

Ovde je važno tražiti anatomske unutrašnje materijale koji reaguju na težinu tela i prilagođavaju se tipu telesne građe, omogućavajući komfor bez pritiska, kao što je Memoform.

Specijalizovanost proizvođača dušeka

Jedno od najvažnijih pravila u traženju kvalitetnog proizvoda je: što manje raznovrsnih artikala na proizvođačkoj listi, to kvalitetniji proizvod. Ukratko, da li kvalitetnije dušeke imaju proizvođači koji se bave samo dušecima proteklih pola veka ili proizvođači koji Vam ujedno nude i potpuno nepovezane proizvode?

Dodatno, proizvođaći opredeljeni za kvalitet postaraće se da njihovi dušeci prate bezbednosne standarde, pa će imati potporu u vidu sertifikata o odsustvu toksičnih i drugih materija, štetnih po čovekovo zdravlje i životnu okolinu, kao i slične potvrde o zdravstvenim prednostima korišćenih materijala i tehnologija.

Da li je garantni rok ujedno i garancija kvaliteta?

Kvalitetan dušek Magniflex

Vaša sigurnost u kvalitet odabranog dušeka može poteći i od dužine garantnog roka, koji jasno govori o stavu proizvođača prema sopstvenom asortimanu. Kako je odabir pravog dušeka dugoročna investicija koja će se isplaćivati tokom kompletnog perioda korišćenja, što je garancija duža, to je proizvođač sigurniji u kvalitet svog proizvoda, a i Vi možete biti sigurni da ste dobili najbolji kvalitet za cenu koju ste platili.

Iako nema izrazitog pravila kolika bi garancija na dušek trebalo da bude, u praksi se pokazalo da dušeci obično traju, tj. obavljaju svoju punu i nenarušenu funkciju, onoliko koliko i njihova garancija, a na Vama je da procenite da li je taj period zadovoljavajući s obzirom na količinu izdvojenog novca.

Svakako, treba imati u vidu da garantni rok podrazumeva pravilnu namenu dušeka i ne uključuje oštećenja nastala nepažnjom.

Specifične namene dušeka

Gotovo svi proizvođači se drže ustaljenih vrsta dušeka, koje se diferenciraju prema nivou tvrdoće, tj. mekoće. Međutim, ono što izdvaja proizvođače koji imaju nameru da pruže najkvalitetniji proizvod krajnjim korisnicima je dublje i dalje istraživanje individualnih potreba korisnika i nastojanje da ih zadovolje.

Stoga su dušeci napravljeni prema specifičnim zdravstvenim ili drugim potrebama uvek oni u čijoj izradi se otišlo korak dalje, pažljivim biranjem unutrašnjih materijala, tehnologija i nivoa udobnosti.

Korišćenje ustanovljenih tehnologija u proizvodnji dušeka je industrijski standard, ali sigurna naznaka kvalitetnog dušeka je upotreba posebno osmišljenih, a za proizvođače izuzetno skupih tehnologija sa namerom da odgovore na Vaše zdravstvene potrebe i druge specifičnosti poput potreba profesionalnih sportista i potreba ljudi sa lošijom termoregulacijom tokom spavanja.

Ovi proizvođači jasno će komunicirati svaki element značajan za Vašu udobnost – od vrste pene, patentirane tehnologije, tipa korišćenih vlakana do vrste tkanina.

Posetite Magniflex prodajni salon i uverite se u kvalitet dušeka koji kombinuju tradiciju i inovaciju za Vaš bolji san.

Ako Vam se dopao članak, podelite ga na društvenim mrežama:
Ostale objave
  • 29.07.2020.

    Šta je ergonomski dušek?

    Ergonomija kao nauka koja izučava najbolji dizajn proizvoda kako bi se u potpunosti uklopili potrebama i zahtevima ljudskog tela, svoju široku primenu našla je i u proizvodnji dušeka.
    Pročitajte opširnije
  • 20.07.2020.

    Zašto je važno da dušek ima garanciju?

    Kupovina kvalitetnog dušeka je investicija u pravom smislu te reči i zato je važno da budete sigurni da će Vaš novi dušek obavljati funkciju dug vremenski period.
    Pročitajte opširnije
  • 09.07.2020.

    Kako da prepoznate kvalitetan dušek od žičanog jezgra?

    Iako mnogi danas veruju da su dušeci sa žičanim jezgrom prevaziđeni usled stalnih inovacija u domenu memorijske pene, zabluda je da tehnologija i materijali nisu napredovali i u domenu žičanih jezgara.
    Pročitajte opširnije
  • 30.06.2020.

    8 sigurnih znakova da je vreme za novi dušek

    Iako većina proizvoda za opštu upotrebu ima jasno naznačene rokove trajanja i životni vek, znaci koji Vam ukazuju da je vreme da zamenite dušek ne moraju uvek biti očigledni.
    Pročitajte opširnije
  • 23.06.2020.

    Od čega se prave dušeci?

    Bilo da spavate na dušeku od žičanog jezgra ili memorijske pene, važno je da znate od kojih sirovina u smislu kvaliteta, porekla i izdržljivosti je napravljen Vaš dušek, kako biste ga ne samo pravilno održavali, već i koristili što duži vremenski period.
    Pročitajte opširnije
  • 10.06.2020.

    Ko treba da spava na antialergijskom dušeku?

    Sezonske alergije najčešće se javljaju i pogoršavaju u proleće, podstaknute polenom, ali u vazduhu u zatvorenim prostorijama tokom cele godine prisutni su i brojni drugi alergeni koji izazivaju širok raspon simptoma.
    Pročitajte opširnije